ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ

Erasmus+ KA220-SCH SAHHim Projesi'nin ikinci öğrenme-öğretme-uygulama faaliyetleri Kuzey Makedonya'nın Veles şehrinde gerçekleştirildi

Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Ordu Durugöl Ortaokulu, Ordu Adil Karlıbel Özel Eğitim Meslek Okulu, Alexandru Ioan Cuza Iaşi Üniversitesi (Romanya), Girişimcilik Geliştirme Enstitüsü (iED) (Yunanistan), "A. Lincoln " Yüksek Öğrenim Enstitüsü (İtalya), Vasil Glavinov İlköğretim Okulu (Kuzey Makedonya) ortaklığıyla Ordu Üniversitesi koordinatörlüğünde yürütülen Erasmus+ KA220-SCH “Sustaining And Enhancing Healthy Lifestyle Behavior in Students With Special Needs And Their Teachers in Unexpected Crisis Events” başlıklı SAHHim projesi’nin ikinci toplantısı Makedonya’nın Veles şehrinde gerçekleşti. Toplantıya kurumumuzdan proje koordinatörü Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sevim Acaröz, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Arş. Gör. Abdullah Sinan Akoğlu ve Erasmus Kurum Koordinatörü Öğr. Gör. Selin Yurdakul katıldı.

4 gün süren öğrenme-öğretme-uygulama faaliyetlerinde sağlıklı yaşam biçimi davranışları, öğretmenler, öğrenciler ve aileler için stres yönetimi temalı eğitimler gerçekleştirildi. Beslenme, ruhsal iyilik hali, fiziksel aktiviteleri içeren eğitimler ile özel gereksinimli öğrenciler ve öğretmenlerinde sağlıklı yaşam biçimi davranışlarının geliştirilmesi ve sürdürülmesine katkı sağlamak amaçlanmaktadır. Bu kapsamda Ordu ilinden 10 öğretmen, 10 özel gereksinimli öğrenci, İtalya’dan 6 öğretmen 7 özel gereksinimli öğrenci, Kuzey Makedonya’dan 5 öğretmen 5 özel gereksinimli öğrenci aktif olarak eğitimlere katılmışlardır. Bu eğitimlerden edindikleri kazanımları ülkelerinde yaygınlaştırmaları beklenmektedir.


Eklenme Tarihi : 03-10-2022 14:28:58