ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ

ODÜ ile Santa Maria Sağlık Bilimleri Okulu Arasında Uluslararası İş Birliği (27.02.2019)

Ordu Üniversitesi ile Portekiz’in Porto şehrinde bulunan Escola Superior de Saúde de Santa Maria: ESSSM (School of Health Sciences of Santa Maria) arasında Hemşirelik bölümünü kapsayan Erasmus+ İkili Anlaşması imzalanmıştır.

Yükseköğretim kurumlarının birbirleri ve iş dünyası ile iş birliğinin güçlendirilmesi, öğretim elemanı ve öğrenci hareketliliğinin artırılması, bireylerin kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesi, istihdam olanaklarının artırılması ve ortak bilimsel faaliyetlerin geliştirilmesini amaçlayan Erasmus+ Değişim Programı çerçevesinde Üniversitemiz Erasmus Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Alparslan İnce, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Burkay Cevahircioğlu ve Öğr. Gör. Selin Yurdakul iş birliği protokolü imzalamak amacıyla Santa Maria Sağlık Bilimleri Okulu’na ziyaret gerçekleştirmişlerdir. Santa Maria Sağlık Bilimleri Okulu Dekanı José Manuel Silva ile Uluslararası İlişkiler Birimi personeli Tânia Martins vesilesiyle gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda öğrenci ve personel değişimi konusunda anlaşmaya varılmıştır.

Yapılan anlaşma sayesinde söz konusu bölümün öğrencileri staj ve öğrenim hareketliliklerinde yeni partner kurumumuzda eğitim alabileceklerdir. Aynı zamanda Hemşirelik bölümü öğretim elemanları da bu üniversitede ders verme / eğitim alma imkânına sahip olabileceklerdir. 


Eklenme Tarihi : 27-02-2019 14:00:03